Menjador ecològic
A menjador, ja sóm ecològics!
El curs passat, un grup de pares va fer notar aquesta inquietud a l’ampa de l’escola, perquè la cuina de l’escola no aposta per aliments ecològics?i l’inquietud ja és un fet. A l’escola Ramon Castelltort la verdura i la fruita són majoritàriament ecològiques, i cal seguir treballant amb la resta de productes.
L’Oriol, el cuiner, eren molt conscient del nou repte, perquè sabien que la cuina de temporada i ecològica comportaria fer menjar amb alguna verdura que potser els nens no havien vist, ni tastat mai…
Però sigui com sigui amb la primera crema de carbassó, menestra de verdures, crema de porros i poma, macedonia… pasta amb verdures… tot i la cara de desconfiança en un inici, pocs fàstics és van sentir i fins i tot algún dit es va alçar per dir… “Puc repetir”.
Cal subratllar l’importància dels monitors, en aquesta nova dinàmica del menjador. Si l’informació és atractiva i agrada als nens, van molt motivats per tastar els nous aliments. D’aquesta manera el resultat actual és molt exitós. El bon treball de cuina i una informació adecuada, fa que els nens accepten i menguen bé el menú de l’escola.
Després del projecte de “Tastem Catalunya”. Els nens descobreixen plats típics de la nostra terra, com Conill a la manresana, trinxat de la Cerdanya, cassola de la Segarra… El circuit queda entès, el què cuina un territori no és un fet casual, el pagés conrea la terra amb productes que s’adapten al clima de la zona, i tot té un sentit.
Al menjador ecològic i de proximitat se li veuen més virtuds que pegues, ja que aporta millor qualitat i saber el què menguen els nostres fills, i per tot plegat, l’ampa seguirá tenint cura i buscant noves millores.
Per què si mengem totes les verdures i fruites de l’altra punta del món, qui assegura la feina al pagès que tenim al costat de casa?
I si expliquem als nens que la carbassa és rica en antioxidants, que són els que ens ajuden a estar més contents, l’argument agrada, i la tasten. Perqué és bo estar content i sà!