“Escudellant”, el projecte engegat per la cuina de l’escola Ramon Castelltort de la mà del nostre cuiner
“Escudellant”, el projecte engegat per la cuina de l’escola Ramon Castelltort de la mà del nostre cuiner, Oriol Càlichs
L’objectiu d’aquest projecte és el de garantir el dret universal a l’alimentació i la gestió sostenible dels excedents alimentaris a les escoles.
L’Oriol ens explica que des de feina molt de temps li rondava pel cap la idea d’engegar un projecte per reduir el malbaratament del menjar cuinat a l’escola. Ara aquesta idea és ja una realitat. La col·laboració entre les diferents entitats ha fet possible que cada dimarts es recullin a l’escola les carmanyoles biodegradables que contenen les porcions congelades de les restes dels plats cuinats a l’escola durant la setmana i que per una raó o altra no s’han utilitzat. Seguint totes les indicacions de conservació d’aliments, s’entreguen al Banc de Queviures d’Igualada. Son ells els que finalment s’ocupen de distribuir-les entre les famílies més vulnerables.
El projecte ha tingut molt bona acollida i pensant en clau de futur, la idea seria que més escoles d’Igualada i la Conca d’Ódena s’afegissin a la iniciativa per fer-la més ample i forta.
Des de l’AFA voldríem felicitar a l’Oriol i a totes les entitats col·laboradores per aquesta gran iniciativa!
Us adjuntem els retalls de premsa apareguts en diversos mitjans digitals.
Radio igualada – Entrevista a l’Oliol Càlichs
Regió7 – Igualada aprofitarà menjar sobrant de les escoles per al Banc de Queviures
https://www.instagram.com/p/CKy06NFhdhh/?igshid=1azfplzlhxrug